visions amagades...

visions amagades del bany de les fulles blanques a un rierol, visions que no veiem però que hi són dins d'altres espectres de les ones lumíniques com són les infraroges.

Nikon D70, f/10, 3 seg., 28 mm, ISO200, filtre IR720

7 comentaris:

 1. l'hi estàs treient molt suc al filtre IR, molt bona!
  impactant la multitud de formes entre el "fullaram" que segurament en verd perdria tota la gràcia.

  ResponElimina
 2. Es impactant, si be el tenyit vermell del rierol, crec que li fa perdre força.
  Tinc entès que per poder utilitzar aquest filtre cal modificar el perfil de la càmara...es així?

  ResponElimina
 3. gràcies Sergi. M'agrada experimentar de tant en tant; ja he fet algunes proves i per tant he tret conclusions per aplicar-les en futures preses amb IR.

  ResponElimina
 4. hola Miquel, els colors amb IR no tenen res a veure amb el que estem acostumats, per tant no em sorpren que vegis extranya l'aigua del rierol.

  No cal fer res a la càmera, però quan més moderna pitxor per la fotografia IR, perqué en els sensors, els fabricants hi posen un filtre per evitar els infrarojos i cada dia son millors.

  La majoria de compactes funcionen amb IR, i les SLR quan més antigues millor. Amb la mateixa escena amb la meva compacta Canon G11 l'exposició potser de 1/30 seg., amb la Nikon D70 de l'any 2005 una exposició de 1 seg. i amb l'actual D90 possiblement aniria a 60 seg. o més.

  ResponElimina
 5. Me encanta!! Así que filtro de infrarojos, la verdad es que da un aire que me encanta, sobretodo el efecto sobre las hojas, porque le da un toque abstracto que me encanta. Enhorabuena.

  ResponElimina
 6. gracias José Antonio, la verdad es que tengo muchísimo por aprender, bien por lo menos ahora se algunas cosas que no hay que hacer.

  saludos.

  ResponElimina
 7. L'Helena Bonals en treuria suc, de la foto, al seu bloc. Bellíssim!

  ResponElimina

Toggle menu