#479. Cuestiones de luz y color

http://dialogosdefotografia.blogspot.com.es/2016/04/no-todos-vemos-lo-mismo.html

17 comentaris:

 1. Si pinchais la imagen, os llevará a un post que hace referencia al título de esta fotografía, espero que os sea tan útil como lo fue para mi en su día.
  Saludos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No lo había hecho nunca. He calibrado el color del mac que utilizo. No sé si percibo alguna tonalidad distinta. Veo muy bien equilibrados los colores de tu foto que no puede ser más sencilla y a la vez bella. La marquesina aporta una línea horzontal que divide, junto a la pilastra, la sombra y la caja amarilla, la proporcionalidad de la imagen.

   Elimina
  2. Je je, siempre hay una primera vez, recomendable hacerlo periodicamente.

   Elimina
 2. Me n'alegro molt d'haver servit d'ajuda i agraeixo la referència a l'hora d'elaborar el post en el que estic molt d'acord en l'importàcia del monitor, de vegades començem la casa pel terrat i sempre em provoca certa inquietut pensar amb quin monitor es veuen les fotos ja que el resultat com apuntes pot ser molt decebedor fins el punt de no fer una acurada lectura de la imatge.

  Una abraçada Ramon i gràcies.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Al contrari, Manel, gràcies a tu, la teva observació em va servir de molt, i des de llavors és algo que tinc molt en compte. Tant de bo serveixi també a altres.
   Una abraçada.

   Elimina
 3. Llum, color, ombres, línies... tot hi cap en les teves imatges.
  Una abraçada

  ResponElimina
 4. Interessant article, Ramon, i carregat de raó. La foto que l'il·lustra li escau com anell al dit.

  Coincidim en fer servir un spyder de colorimetre, tot i que el meu és una versió bastant més antiga. Tot i així, jo fa temps que he tirat la tovallola en aquest tema. M'explico:

  Podem tindre un monitor calibrat i una sala amb llum ambient a 5000K per admirar fotografies, però la realitat és que avui en dia accedim a la xarxa des de qualsevol lloc i dispositiu. Per tant, la majoria de vegades les imatges les veiem en condicions molt poc adequades, i és difícil fer-hi res.

  Tot i així, tens tota la raó en que si et vols dedicar una mica seriosament a la fotografia, cal un bon monitor calibrat, sobretot a l'hora de processar les imatges i més, si després tenim intenció d'imprimir-les.

  Per a la resta d'ocasions, ja he acceptat que la majoria de gent veurà les meves fotografies en condicions lamentables. Potser per això m'agrada tindre-les també en paper químic de tota la vida. La tecnologia digital encara no l'ha superat en alguns aspectes...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Certament, no podem evitar que qui vulgui veure les nostres fotografies ho faci en el dispositiu que sigui i en les condicions que siguin, de fet m'importa ben poc.
   Però, se suposa que els que compartim la nostra afició a la fotografia, ho desitgem fer en les millors condicions possibles, i aquest és el sentit de l'article, de la mateixa manera que el Manel m'ho va fer veure en el seu moment.
   T'entenc perfectament, a sovint fer entendre segons que, a segons qui, es una pèrdua de temps.
   Jo també soc dels que gasta paper, i no poc.

   Elimina
 5. Interesante post, Ramón.
  Un problema muy real que seguro nos ha ocurrido a casi todos.
  Un abrazo.

  ResponElimina

 6. la fotografía la veo bien, aparte de que me guste. El problema es que no sé si tendré bien calibrado el monitor. Me costo ver el texto en los cuadros blanco y negro.... y solo veo 22 de los 23 grises de la escala.
  Este post, y su complementario, han sido muy interesantes.

  Un abrazo

  · LMA · & · CR ·

  ResponElimina
 7. Sembla que el meu monitor encara està prou ben calibrat, però la teva recomanació sembla fàcil de seguir, i et dóna la garantia de saber que veus el que hi ha... Gràcies, Ramon!

  La foto, molt ben triada per a l'ocasió :)

  ResponElimina
 8. Muchas gracias por tus consejos, Ramón, es un problema que puede crear verdaderos quebraderos de cabeza y que al final demuestra la importancia del monitor y la tarjeta gráfica con la que trabajamos.

  Un abrazo.

  P.D. La foto, perfecta para ese juego de colores que hablas.

  ResponElimina
 9. Gracias por la recomendación .... De la foto también me gusta el juego de circunferencias: rueda, galleta...

  ResponElimina
 10. Muy interesante el articulo vinculado a la entrada. Tener presente la calibración y renovarla cada cierto tiempo viene bien. Mi calibrador antiguo funcionaba y de precio barato. Los actuales tienen unos precios más bien altos. Aunque se intenta y algunos lo hacen paso a paso reconozco que faltan me conocimiento específicos de calorimetría.
  La imagen la veo con una luz y tonos muy buenos. Toda una paleta de color

  Un abrazo

  ResponElimina
 11. Gracias por vuestros comentarios, deseo que os haya sido útil.
  Saludos.

  ResponElimina

Toggle menu